fredag 28 augusti 2015

Arina och jag, en glädjens dag!

Natthärbärget är tillbaka!
Den Norrländska vintern kan vara obarmhärtig för den som inte har tak över huvudet eller en säng att sova i över natten.
En viktig pusselbit i arbetet med hemlösas sociala situation faller nu äntligen på plats tack vare föreningars samarbete och kommunens ekonomiska stöd.
Situationen för hemlösa i Hudiksvall är en viktig fråga för MP. Det gör mig därför glad att vi nu kan erbjuda natthärbärge här i stan igen.


 
Bent Åke Nilsson och Henrik Persson har gjort ett bra jobb med att försöka få föreningarna, "RIA Hela Människan" och "Hudiksvalls Natthärbärge" att släppa tidigare kontroverser och blicka framåt. Båda föreningarnas verksamheter behövs verkligen och behovet bara ökar. Den första september ser kommunen till att ett samarbetsavtal ska komma till stånd och innan första snön faller ska föreningarna stå redo att ta emot gäster dygnet runt i samma hus, RIA-gården.
Det är en glädjens dag för Arina som brukar bo på natthärbärget  innan det stängdes och jag har svårt att hålla glädjetårarna tillbaka.
Nu håller vi tummarna för att vi får en långsiktigt hållbar lösning denna gång, Arina och jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar