onsdag 4 juni 2014

"Samtalet vi alltid kommer minnas" vann kongressens hjärtan!

Helgens kongress i Göteborg blev en kongress jag alltid kommer att minnas då mitt bidrag till vår samtalskampanj vann priset i kategorin "Samtalet vi alltid kommer att minnas"!
Priset delades ut av vår partisekreterare Anders Wallner. Utan förvarning så ropar han upp mig på scenen och innan jag vet ordet av så står lilla jag framför hela kongressen och talar inför såväl språkrör som partistyrelse och inte minst flera hundra miljöpartister från hela landet. 
Min moster ringde och frågade lite bistert:" Vad är du på tv för? Du skulle ju vara i Hassela. Ska du vara i tv-rutan på det där viset så får du förvarna mig i fortsättningen!" Jag var tvungen att fråga varför hon lät så sur istället för att vara glad för min skull. Då svarade hon " jag blev glad, så glad att jag spillde ut kaffet i knät så i fortsättningen för du faktiskt förvarna mig jänta lilla!" 
 Nå, vad var det för samtal som orakat all denna dramatik? 
Så här lyder bidraget som vann kongressens hjärtan:

"Vid grönskasdisken på Hemköp.
Mina barn älskar avokado! 
En medelålders herre kommenterar "att det alltid ska vara så dyrt att köpa ekologiskt". Jag höll med honom och berättade att jag trots att jag är miljöpartist inte alltid får pengarna att räcka till ett klimatsmart alternativ då vi har tre barn och en  liten inkomst, samtidigt vill man ju att barnen ska äta grönt. Samtalet blev långt om individens konsumtionsångest då man tvingas väga ekonomi mot ekologi. Det slutade med att han valde den något dyrare ekoavokadon för att han ansåg att han borde välja den då han ansåg sig ha råd med den och jag köpte mina " fulavokados". När jag sedan betalat min matkasse så kommer mannen tillbaka; "Vi byter avokado du och jag. Fortsätt att påverka politiken så ska jag fortsätta välja ekologiskt. Jag litar på dig för att du är ärlig." 
Sagt och gjort så gick jag hem med hans avokado, åt en god middag med familjen och med nyvunnen energi fortsätter jag att påverka politiken ur ett klimatsmart medborgarperspektiv! 
Bara ett samtal, men ett av de bästa!"

Att språkröret Åsa Romson sedan kom fram till mig efter prisutdelningen och tackade mig för det fina bidraget som gjort henne så rörd gör ju att helgens kongress kommer ha ett skirt skimmer över sig i min minnesbild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar