måndag 30 april 2018

With love from Sweden

Foto Peter Bryngelsson
Att driva en partiförening, eller skapa opinion inför politiska beslut är inget självändamål i sig.

Det är samhällsförändringen som är det primära målet.
Jag och MP Hudiksvall har följt Situation Baltikums arbete lite på avstånd och imponeras av hur en ideell förening kan förändra så många människors liv med små medel.
De är sanna förebilder vad det gäller en positiv samhällsförändring!
När man jobbar i en ideell förening (som även ett politiskt parti är) lägger man enorma mängder tid och hjärta för att hjälpa andra. Man gör det för att man brinner för något så djup och så starkt.
Situation Baltikum är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som i år fick motta MP Hudiksvalls historiskt största bidrag ur vårt årliga utdelning av Miljö och Solidaritetspris. att engagerat påverka och göra skillnad i miljö- eller solidaritetsfrågor.
1984 instiftade Miljöpartiet i Hudiksvall en Mos-fond - (Miljö- och solidaritet) dit vi varje år avsätter 2000kr per mandat i kommunfullmäktige och denna mandatperiod har vi fyra mandat och satte undan 8000kr.
Foto Peter Bryngelsson

Genom åren har MP delat ut pengar till organisationer och företag såväl som till privatpersoner som på ett eller annat sätt gjort sig förtjänt av uppmuntran för sitt fina arbete genom.
Foto Peter Bryngelsson
I år fick Situation Baltikum 10,000 kr för sitt arbete med visa solidaritet med medmänniskor i behov av något de inte har; genom återbruk, cirkulär ekonomi och genom att inte tära  mer på planetens resurser än vad man behöver. De utbildar dessutom ungdomar i vår kommun i demokrati och projektledning i sitt löpande arbete. Samtidigt driver de utbildning i självhushållning för ekonomiskt utsatta familjer i Lettland genom bl.a. ett odlingsprojekt. 
När MP Hudiks ordförande Per Palm och jag delade ut vårt MOS-pris på Situation Baltikums välgörenhetsgala i lördags så sa jag att om ledare som dem skulle vara de som tar över världen så ser framtiden ljus ut för oss alla. 
Ingen blir mer glada än vi om de skulle göra så att ett parti som står för ekonomisk- ekologisk och social hållbarhet inte längre skulle behövas.

 
Foto Oskar Gyllenhammar
Gå ut och förändra världen, det är världen värd!


Foto Peter Bryngelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar