onsdag 10 september 2014

Hur var det med bensinskatten?

Många missuppfattar miljöpartiets intentioner med bensinbeskattningen, eller som vi säger Klimathundringen. Den är inte till för att straffa bilburna. Den är en förutsättning för att alla bilberoende människor ska kunna försätta att använda bilen även i framtiden.
Vi vill underlätta för människor som t.ex. bor landsbygden även efter att oljan har sinat. Det är till exempel genom landsbygdens utveckling hela Sverige kan bli mer självförsörjande på livsmedel. Vi vill öka andelen ekologisk odling och förbättra djurhållningen ytterligare. Detta sker på landsbygden förstås och till detta kommer det att behövas människor som bor här.
Det är ibland ett pedagogiskt problem att förklara att vi vill höja bensinskatten just för att det också i framtiden skall gå att bo i glesbygd. Även om kollektivtrafiken förbättras kommer det alltid att finnas behov av bil på landsbygden.
Oberoende av höjd bensinskatt eller inte kommer bensinpriset att framöver att bli skyhögt beroende på sinande oljekällor och också på grund av konflikter och krig i de oljeproducerande länderna. Vi måste bli oberoende av detta genom att producera förnyelsebara bränslen till våra bilar. Vi vill använda den höjda bensinskatten till att ställa om det oljeberoende vi lever i idag för att ha råd att köra bil imorgon. Detta kommer ge både arbetstillfällen i landsbygd, göra bilflottan mindre sårbar, öka svensk självförsörjningsgrad. Detta är också tvingande nödvändighet för att möte klimathotet som ligger över oss alla oberoende om vi bor i storstad eller på landet. Vi förstår att detta initialt drabbar glesbygdsbon med ökade kostnader för bensin, men vi är tvungna att göra denna omställning och vi tycker det är bättre att ta pengarna för investering i trafiken av just densamma än att ta pengarna från vård, skola och omsorg. Glesbygden kan dock kompenseras för detta genom andra skattelättnader till exempel höjt grundavdrag.

1 kommentar:

 1. Tack! Nu har jag lite mer kött på benen när många gubbar runt omkring mig säger att MP vill utplåna landsbygden, ofta är det bensinskatten dom hakat upp sig på verkar det som. Gå ut med den informationen mer synligt!

  Kolla gärna in hemmaforaldrar.blogspot.se/. Mycket intressant läsning. Hur mår barnen egentligen på förskolan, finns det någon forskning på det? Tydligen gjordes det en forskning för många herrans år sedan och då visade den att barnen på förskolan hade mer stresshormoner i sig=(. Det förstår man ju utan forskning.

  Jag tror att det mesta som blivit sämre beror på STRESS. Sjukdomar, sämre mående, sämre resultat i skola och sjukvård. Mycket handlar ju om att det skall bli vinst....därav all denna stress. Om vi inte skulle vara för all vinst skulle vi kanske landa och kunna göra det bästa från oss.

  Jag tror på att öppna upp alla byar igen. Flytta dit många arbeten, många jobbar ju ändå genom internet. Öppna skolorna så att folk vill bo där. Vi kan odla ekologiskt på landsbygden, verkligen något som Hälsingland kan lyfta fram för ökad inflyttning.

  Med vänliga Hälsningar
  Maria

  SvaraRadera