onsdag 10 september 2014

Normförskutningar och SD retorik

I dagens HT ser jag en mycket underligt formulerad insändare av Christer Sammens, som om jag inte missförstått det borde vara Folkpartist.
Här är vårt svar till honom:

Svar till Christer Sammens
Christer Sammens ställer i en insändare två grupper mot varandra, hemlösa mot åldringar i behov av
särskilt boende. Vi ställer inte grupper mot varandra. Hemlösa behöver boende och åldringar i behov av s k särskilt boende skall beviljas det. Det senare är ju som Sammens och andra mycket väl vet lagstadgat och ingår i kommunens myndighetsutövning. Alla som är i behov av särskilt boende skall erbjudas detta enligt Socialtjänstlagen. Det system som vi har för det är att kommunens biståndsbedömare gör en utredning och därefter tar beslut. Det var det som såväl MP som flera andra partier svarade på Hts fråga. Inget politiskt parti kan lova en enskild åldring plats i särskilt boende. Däremot kan vi lova att tillse att det finns tillräckligt med platser inom särskilt boende. Utöver detta vill vi i MP arbeta för att sk trygghetsboenden byggs i kommunens olika delar. Trygghetsboende innebär ordinära handikappanpasade lägenheter med närhet till service i form av personal och matservering mm.


1 kommentar:

  1. Tycker inte heller om retoriken i insändaren som dock inte hade någon politisk avsändare. Rätten till bostad gäller ALLA oavsett vilket hörn de kommer ifrån, det är dessutom en mänsklig rättighet (artikel 25). I min bok kommer alltid människovärdet att gå före det ekonomiska värdet. Däremot finns det ett stort problem med biståndshandläggningen av äldres rätt till trygga boenden. Jag har i min egen närhet upplevt hur detta hanteras. Det är inte på något sätt rimligt eller värdigt att en människa som närmar sig 100 år inte beviljas en trygg plats att avsluta sin tid på jorden på bara för att benen fortfarande bär. Dessutom skiljer sig kommunernas handläggning åt på ett sätt som skapar en enorm ojämlikhet för de äldre. Här kanske Hudiksvall kan gå i täten för en förändring!

    Vänliga hälsningar
    Martin Viklund

    SvaraRadera