måndag 8 februari 2016

Lånta fjädrar

Hittills har 102 företrädare för Region Gävleborg åkt på utbildning hos vårdföretaget Kaiser Permanente i USA. Under de senaste två åren har resorna kostat drygt tre miljoner kronor.
Uppskattningsvis så bör det vara 6 st. undersköterskors årslöner i motsvarande tid som man hade kunnat anställa.
Jag har all förståelse för och tycker att det är helt rätt att man drar lärdom, till och med utanför Sveriges gränser, men vi har ju ett mycket smartare sätt att få den informationen än att sätta över etthundra människor på ett plan på andra sidan Atlanten för att de ska få nya intryck!
Det går att få den mest avancerade utbildning via distansstudier på både universitets- och högskolenivå men det duger tydligen inte?!
Jag får sällan gehör för detta argument då jag pratar med de som det berör men jag tycker i alla fall att det är upp åt väggarna fel!
Denna resa kostar uppskattningsvis 3 miljoner kronor man har tydligen bedömt att denna resa var värd ett ökat politikerförakt och den faktiska kostnad som resan medför. Men jag skulle dessutom vilja ha uppgifter om vad detta kostat oss alla i koldioxidutsläpp med tanke på att vi ska bli en "Fossilfri region"? Jo du tack! Det var en bra start på den resan!
Klimatkompenseras flygresorna?
Avslutningsvis; hur i hela friden tror man att människor ska välja klimatsmarta alternativ i vardagen då våra förtroendevalda ser ner på oss från ett flygplan på vår, och nästa generations bekostnad?!
(Till er  som nu kommer säga att det fanns miljöpartister på flyget vill jag säga redan nu; jag tycker det är fel oavsett partibetäckning)
1 kommentar:

 1. Blir väldigt beklämd när jag läser detta väldigt raljerande inlägg helt utan någon verklighetsförankring som dessutom innehåller faktafel. Om det är någon som bidrar med politikerförakt är det politiker som själva föder det, tyvärr är Andrea Bromhed en sådan politiker.

  Jag är den Miljöpartist som var med på studiebesöket och då självklart på flyget också, det går nämligen inga tåg till San Francisco men Andrea Bromhed kanske tycker att vi skulle simma dit. Miljöpartiets ledamöter i regionen stödjer dessa studiebesök och vi anser att impulser utifrån är nödvändiga för framtidens sjukvård.

  Andrea Bromhed tycker att kostnaderna för studiebesöken är alldeles för höga utan att hon har någon helst insyn eller är ett dugg intresserad av själva saken. Hon drar dessutom liknelser med att pengarna kunde använts till att anställa ett antal undersköterskor men studiebesöken har gjorts på statsbidrag men det nämner hon inte i sitt inlägg. Det innebär att det inte är pengar som kan sparas in till regionen. Regionen beviljas inte statsbidrag till sex undersköterskelöner. Hon nämner inte heller att flygresorna klimatkompenseras.

  Sist men inte minst kan jag undra över varför hon inte ondgör sig när vår riksdagsledamot Anders Schröder flög till Tokyo med Trafikutskottet?

  Per Almberg (MP)
  Ledamot regionfullmäktige och Hälso- och sjukvårdsnämnden.

  SvaraRadera