torsdag 16 oktober 2014

Borgarbrackan har ordet!


Jag är så trött på att bli satt i en massa fack där jag inte hör hemma. Jag har räknats som  landsbygdsfientlig, bakåtsträvare, karlhatare, svenskfientlig etc. Inget av dessa benämningar stämmer in på mig eller det jag arbetar för, tvärtom.

De som känner mig minst brukar vara bäst på detta, såklart. Men det som gör mig riktigt upprörd är när det går ut över min familj eller mitt parti.
Förutfattade meningar som man kan tyckas vara harmlösa men har man otur så växer de till något som kan få faktiska konsekvenser.
Efter fyra år i majoritet med allianspartierna så får MP Hudik epitetet ”borgerligt parti” av vissa som inte varit intresserade nog att se vad vi faktiskt har gjort i vårt politiska arbete. Även jag personligen har pekats ut av politiker i andra partier som borgarbracka/ blå/ moderat allierad. Det är illa med tanke på att dessa förutfattade meningar läggs i vågskålen (på gott och ont) för hur man ser på vår politik. Det retar mig när något som inte har med vår politik att göra och det kan fälla krokben för våra gröna ambitioner.
Jag tycks ju inte vara ensam om råka ut för dessa förutfattade meningar. Jag läser ett liknande uttalande från Vänsterpartiets Daniel Pettersson efter att Centern avbrutit sina förhandlinga med S och V; ” – Det är ett gigantiskt misstroende mot mig, att jag inte skulle stå vid mina ord.” Jag antar att han menar även han blivit satt i ett fack där han inte hör hemma.
Är det så illa att förutfattade meningar kan fria eller fälla en majoritet?
Om jag ska vara ärlig mot mig själv så det som provocerar mig mest är nog att jag som vuxit upp som rännstensunge i Fattigsverige får höra att jag är för borgerlig för att vilja alliera mig med S+V i Hudiksvall. Fast egentligen borde ignoransen från dessa politiker som vill epitetsbelägga min ideologiska bas vara det som gör mig som folkrepresentant upprörd. Att politiska representanter tar sig friheten att på ett oprofessionellt sätt kasta ur sig en massa osanningar istället för att se till sakfrågorna och kommunens framtid är beklämmande både för Daniel, mig och för de som har röstat på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar