fredag 12 december 2014

Budgetkris i Hudiksvallskommun? Vad hände?

Vi hade samma situation kring budgeten lokalt i Hudiksvall som nationellt i regeringen. MP sitter ju som ni vet i opposition och S&V sitter i minoritetsregering. S&V har inte majoritet för deras budget i Kommunfullmäktige.
Vi i MP Hudik valde att försöka påverka S&V´s budget genom att försöka forma den med gröna tilläggsförslag. Vi skickade våra gröna önskemål till dem fyra dagar före Kommunstyrelsen så att de hade tid att förankra dem i sina partier. Jag har aldrig varit så nervös på ett politiskt möte i hela mitt liv! Vårt andrahandsyrkande var ju att stödja den budget vi tillsammans med Hudiksvallsalliansen arbetat fram till KS i juni 2014. Skulle S&V ha gett oss för lite respons för våra gröna tillägg till budgeten så skulle vi iaf ha hamnat i samma läge som på riksplanet.
Trots att vi tyckte att vi siktade högt och trots att vi var beredda på att vissa av våra önskemål inte skulle antas så fick vi igenom nästan allt. Vissa partier blev såklart besvikna och kallar oss för ett kuvat stödparti men så är det inte. Jag tror att den regeringskris som tog form på nationellt plan fick verkligen ett hårt emotionellt genomslag  på oss alla. Vi måste vara ödmjuka och göra det bästa av situationen när den så kräver! Ingen vill ha en ledning i kris, ingen vill att en vågmästare som är dåligt insatt i budgeten ska få makten att fria eller fälla det som sju partier har arbetat hårt och ansvarsfullt med.
Vill du läsa vad som fick oss att inte kunna säja nej till i S&V`s budget? Gå in och läs dem i sin helhet på vår hemsida genom att klicka på länken nedan:

Våra Gröna tillägg i sin helhet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar